VCO D'AURA TERENGGANU

AGENT DIPERLUKAN!!APA ITU MINYAK KELAPA DARA DAURA AS-SYIFA

MINYAK KELAPA DARA D’AURA  merupakan minyak yang dikeluarkan dari buah kelapa yang telah cukup matang menggunakan proses khas yang tidak merosakkan struktur asal atau khasiat semulajadi minyak kelapa yang terdapat dalam buah kelapa tersebut. Minyak kelapa yang dara  ini diproses dengan tanpa menggunakan haba ataupun kimia dan minyak kelapa dara menyimpan berbagai khasiat yang tidak diketahui umum.
• Terdapat kajian keatas minyak kelapa dara yang telah dibuat oleh pakar negara Barat dari awal tahun 1930an. Sebahagian besar kajian telah dilakukan ke atas penduduk di Kepulauan Pasifik yang mana kelapa merupkan sebahagian besar daripada pemakanan harian. Pakar-pakar tersebut telah merumuskan bahawa terdapat suatu kandungan dalam kelapa yang dipanggil lemak tepu yang boleh memberi berbagai kesan positif ke atas kesihatan manusia. Oleh sebab itulah penduduk Kepulauan Pasifik mempunyai kesihatan yang mantap dan mempunyai kadar berat badan dan ketinggian yang begitu baik. Mereka juga didapati tidak mengalami penyakit kronik seperti jantung atau kanser.
• Apa yang terkandung di dalam minyak kelapa dara (VCO) sehinggakan ia boleh digunakan untuk menyembuhkan pelbagai penyakit degeneratif? Pertanyaan ini selalu muncul dalam perbualan seharian. Oleh sebab itu, banyak pihak yang ingin mengkaji untuk meneliti kandungan minyak kelapa dara (VCO).
• Daripada hasil beberapa kajian, terbukti minyak kelapa dara (VCO) mempunyai rantai struktur lemak / fatty asid yang kaya dengan ” lauric Oil” yang memberi kebaikan minyak kelapa dara dalam menjaga kesihatan tubuh dan juga sangat berkesan untuk menyembuhkan pelbagai penyakit yang membawa maut, seperti kanser, penyakit jantung, obesiti, dan strok selain khasiatnya yang sangat baik untuk ibu mengandung.
• Selain itu, kandungan antioksidan dalam minyak kelapa dara (VCO) adalah sangat tinggi. Sebut sahaja tokoferol dan betakaroten, ia berfungsi untuk mencegah penuaan dan menjaga keseimbangan tubuh.


KELEBIHAN MINYAK KELAPA DARA D’AURA AS-SYIFA

1. Kombinasi Rawatan Al-Quran & Minyak Kelapa Dara

MINYAK KELAPA DARA D’AURA  telah diruqyahkan dengan 30juzuk Al-Quran dan ayat-ayat syifa’ oleh Pondok Moden Tahfiz Saadah Addarain dan Pusat Rawatan Islam Syifaulhadi. Untuk pengetahuan semua, Perubatan Islam mengkombinasikan air dengan dibacakan ayat-ayat Al Quran dan doa-doa mustajab seperti diajarkan oleh Rasulullah dan amalan para sahabat. Khasiatnya kekal hingga kiamat lantaran doa Nabi Allah Ibrahim a.s dan diakui oleh Rasulullah s.a.w. akan menjadi air rawatan berkesan dengan hanya diniatkan hajat ketika meminumnya sahaja.

2. 100% Asli & Berkualiti Tinggi

MINYAK KELAPA DARA D’AURA  adalah yang berkualiti Tinggi dan 100% Asli minyak kelapa dara dan tiada campuran bahan kimia – Minyak yang dihasilkan adalah daripada buah kelapa yang betul-betul matang dan proses penghasilannya tanpa menggunakan pemanasan haba. Kandungan Asid Laurik yang dihasilkan dalam MINYAK KELAPA DARA D’AURA  ini adalah lebih 50% dan asid laurik ini sangat baik untuk kesihatan dalaman tubuh badan kita

3. Kuantiti Lebih, Harga Murah

Harga pasaran MINYAK KELAPA DARA D’AURA  adalah RM79 (SM), RM86 (SS) untuk setiap set 2 botol. Untuk setiap botol mengandungi 100ml MKD. Dibandingkan dengan produk minyak kelapa dara yang lain, harga MKD MINYAK KELAPA DARA D’AURA  adalah jauh lebih murah dengan kuantiti yang lebih banyak iaitu 200ml/set.
Untuk Pengetahuan semua, pihak pengurusan MKD As-Syifa sedang menjalankan PROMOSI Pembelian 2 Set pada harga JIMAT iaitu RM129 (SM), RM 139 (SS) iaitu penjimatan RM29.  Selain itu Kos Penghantaran juga adalah PERCUMA ke alamat anda.

4. Kesan Yang Awal & Menakjubkan

Dengan amalkan pemakanan Minyak Kelapa Dara 1 sudu makan pagi dan petang selepas makan setiap hari , kesan dan perubahan positif dalam rawatan dan pemulihan penyakit boleh dilihat dalam tempoh masa sebulan. Teruskan pengambilan minyak kelapa dara ini sebagai dietary supplement harian anda untuk anda mudah bersalin dan juga bebas dari penyakit sepenuhnya. :) Insha Allah.


MANFAAT UNTUK IBU MENGANDUNG


1. Memberi nutrisi kepada ibu mengandung, ibu dan bayi menyusu.
Susu ibu secara semulajadi mengandungi komposisi asid lemak yang sangat menakjubkan. Ia terdiri dari 45-50% ‘saturated’, sekitar 35% ‘monounsaturated’ dan 15-20% polyunsaturated’. Daripada jumlah keseluruhan faturated acid tersebut, sekitar 18% daripadanya adalah antimikrobial asid lemak yang terdiri dari lauric acid dan capric asid. Kedua-dua antimicrobial asid lemak tersebut memberikan bayi yang disusukan daripada berbagai jenis virus, seperti HIV dan bakteria. Paras kandungan antimikrobial asid lemak tersebut mungkin serendah 3-4%. Namun apabila seseorang ibu yang menyusukan anak mengambil minyak kelapa dara dalam makanan, paras lauric acid dan capric acid akan bertambah dengan ketara dalam air susu mereka. Kajian telah menunjukkan apabila minyak kelapa dara dijadikan sebagai sebahagian daripada pemakanan, kandungan lauric acid dalam susu ibu akan bertambah sekitar tiga kali ganda, manakala kandungan capric acid akan bertambah sekitar dua kali ganda. Disamping khasiat terhadap anak yang disusukan ibu-ibu yang mengambil minyak kelapa dara dalam makanan, mereka juga akan mendapat kahsiat tambahan, kerana ‘saturated fat’ yang merupakan ‘ medium chain fatty acid’ dalam minyak kelapa dara mudah dihadamkan dan ditukar kepada tenaga, disamping kemampuannya mengaktifkan atau melancarkan sistem metabolisma, mampu menyokong sistem imunisasi tubuh dan teruji dalam mengatasi masalah thyroid.
2. Membantu proses bersalin menjadi mudah
3. Memberikan tenaga luar biasa kepada ibu mengandung
4. Membantu merawat dan memulihkan strechmark
5. Mengurangkan morning sickness
6. Memperbetulkan kedudukan bayi songsang
7. Mengurangkan risiko-risiko seperti bayi pramatang , operation semasa bersalin
8. Menjadikan kulit bayi anda bersih, gebu , sihat dan comelWhatsapp 0199508098


No comments:

Cik Lala Beauty House © 2013 | Designed by ✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ | Best viewed with Google Chrome